Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Επίσημη διαβεβαίωση της επιστροφής του wankel κινητήρα σε μοντέλο της Mazda


   Οι φήμες που ήθελαν την Mazda να ξαναχρησιμοποιεί τον περιστροφικό (wankel) κινητήρα σε μοντέλο της επιβεβαιώθηκαν τελικά από πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών της Mazda Europe κ. Martin ten Brink στο ZerAuto.nl. Ο κ.
Brink αναφέρθηκε στην επιστροφή του θρυλικού για την εταιρεία περιστροφικού κινητήρα ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που η Mazda θα παρουσιάσει του χρόνου και το οποίο αποτελεί μέρος του νέου προγράμματός της “Zoom-Zoom 2030”. O περιστροφικός κινητήρας θα μπορεί να επιλεγεί προαιρετικά στο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, ως γεννήτρια που θα φορτίζει την μπαταρία, αυξάνοντας έτσι, την αυτονομία του. Ο κ. Brink δήλωσε ότι αυτός δεν θα είναι απαραίτητα αναγκαίος, αφού ο μέσος όρος που διανύει κάποιος καθημερινά είναι περίπου 60 χλμ. από το σπίτι του στη δουλειά του και πίσω, οπότε η επιλογή του περιστροφικού κινητήρα θα δίνεται, ώστε απλά “να καθησυχάζει τους πελάτες”.


   Ο συγκεκριμένος… wankel-γεννήτρια θα αποτελείται από έναν μονό ρότορα και δεν θα διαθέτει υπερτροφοδότη. Θα βρίσκεται τοποθετημένος χαμηλά στο αμάξωμα για να διατηρηθεί επίσης χαμηλά το κέντρο βάρους, ενώ οι διαστάσεις του θα είναι παρόμοιες με αυτές ενός κουτιού παπουτσιών. Η λειτουργία του δεν θα παράγει δονήσεις και οι επιβάτες δεν θα αντιλαμβάνονται την έναρξη λειτουργίας του.

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου