Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η χρήση του Hyundai i30 N σε πίστες δεν επηρεάζει την εργοστασιακή εγγύησή του


   Όσοι σκέφτονται να αγοράσουν ένα hatchback μοντέλο υψηλών επιδόσεων, όπως το Hyundai i30 N, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να περάσουν και κάποιες διασκεδαστικές ώρες οδήγησής του μέσα στο περιβάλλον μίας πίστας. Και ενώ οι περισσότερες εταιρείες πιθανότατα να
θεωρήσουν την επίσκεψη ενός μοντέλου τους σε μία πίστα ως στοιχείο ακύρωσης των όρων της εργοστασιακής εγγύησης που το συνοδεύει, η Hyundai θεωρεί την οδήγηση του i30 N εντός πίστας κάτι το αρκετά φυσιολογικό για αυτό. Οι υπεύθυνοι εξέλιξης του συγκεκριμένου καυτού hatchback μοντέλου της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν δηλώσει ότι αυτό υποβλήθηκε σε εξαντλητικές δοκιμές 16.000 χλμ. μέσα στην πίστα του Nürburgring, κάτι που το έχει καταστήσει αρκετά ανθεκτικό σε τέτοιου είδους χρήση.

   Η Hyundai δέχεται ακόμα και την αλλαγή των Pirelli P-Zero HN ελαστικών με τα οποία διατίθεται το i30 N, με ελαστικά περισσότερο αγωνιστικού χαρακτήρα, χωρίς αυτό να επηρεάζει την εργοστασιακή εγγύηση του μοντέλου. Η μόνη χρήση εντός πίστας που πιθανότατα να επηρεάσει την εργοστασιακή εγγύηση, είναι η συμμετοχή του αυτοκινήτου σε αγώνες.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου