Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ένα νέο αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες για την Seat έως τον ερχομό του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου το 2020 (+video)


   Στην φετινή ετήσια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Seat, αποκαλύφθηκε το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας μέχρι το 2020. Για τα επόμενα, λοιπόν δύο χρόνια, η Seat θα παρουσιάζει ένα νέο της αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες. Την αρχή θα κάνει το Cupra Ateca, ακολουθούμενο από
το Seat Tarraco, τη νέα γενιά του πεντάθυρου Seat Leon, τη νέα γενιά του Seat Leon στην ST έκδοση αμαξώματος, το νέο CUV μοντέλο του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ενώ το 2020 θα παρουσιαστεί το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής εταιρείας. Αυτό θα διαθέτει την ειδική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου της VW, ενώ θα δανείζεται και αρκετά στοιχεία από την επερχόμενη οικογένεια I.D. ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen. Θα αποτελεί ένα μικρομεσαίο μοντέλο, o προηγμένος σχεδιασμός του οποίου θα του εξασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους από το Leon και θα διαθέτει αυτονομία 500 χλμ. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Seat, η τιμή του πλήρους ηλεκτρικού μοντέλου της θα είναι παραπλήσια με αυτή ενός πετρελαιοκίνητου VW Golf, ενώ θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε διάφορους τομείς διαδικτυακά, μέσω συνδρομών. Πιθανολογείται ότι το όνομα αυτού θα είναι ένα εκ των “Born”, “Born-E” ή “E-Born”.

   Πριν τον ερχομό του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού της μοντέλου, η Seat θα λανσάρει το πρώτο CUV μοντέλο της, για το οποίο, όμως, δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία. Επίσης, η νέα γενιά του Leon θα διαθέτει μία plug-in υβριδική έκδοση με δυνατότητα πλήρους ηλεκτρικής κίνησης για τουλάχιστον 50 χλμ.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου