Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Δεν θα υπάρξει πισωκίνητη έκδοση της Lamborghini Aventador

2017 Lamborghini Aventador S Coupe

   Παρόλο που η Lamborghini αρέσκεται στα τετρακίνητα μοντέλα, πριν λίγα χρόνια λάνσαρε μία πισωκίνητη έκδοση της Huracan, την LP580-2, το πάτωμα της οποίας χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα και στο νέο επίσης πισωκίνητο Audi R8 V10 RWS. Αντίστοιχη δικίνητη έκδοση, όμως, δεν
φαίνεται να πρόκειται να παρουσιαστεί και για τη μεγαλύτερη Aventador. Σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Lamborghini κ. Maurizio Reggiani στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, η ναυαρχίδα των μοντέλων της ιταλικής εταιρείας θα παραμείνει αυστηρά τετρακίνητη. Ο ίδιος εξήγησε ότι, το να σταλθεί η μεγάλη ιπποδύναμη του V12 κινητήρα της Aventador μόνο στον πίσω άξονά της, θα καταστήσει το “χειρισμό του μοντέλου δύσκολο” σε υψηλές ταχύτητες.

   Σύμφωνα με τον κ. Reggiani, δεν είναι τόσο το θέμα της ασφάλειας μιας πισωκίνητης Aventador, όσο το να μπορεί να βγάλει την ιπποδύναμή της στο δρόμο και να προσφέρει τις αναμενόμενες επιδόσεις. Χωρίς την τετρακίνηση, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) της Aventador θα αναγκάζεται να επεμβαίνει βίαια, με αποτέλεσμα να μειώνεται η οδηγική απόλαυση που θα μπορεί να προσφέρει το μοντέλο. Αυτό θα έχει ως αναπόφευχθο επακόλουθο οι πελάτες να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, επειδή το TCS θα επεμβαίνει υπερβολικά στον έλεγχό της.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου