Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η παραγωγή του τρίθυρου Range Rover SV Coupe θα περιοριστεί σε 999 αυτοκίνητα (+video)


   H Range Rover παρουσίασε τον περασμένο μήνα στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, το πιο ακριβό μοντέλο της μέχρι σήμερα, το τρίθυρο SV Coupe του οποίου η τιμή ανέρχεται στα 293.500 ευρώ. Σύμφωνα με πηγές μέσα από την εταιρεία που επικαλείται το Motor1 σε πρόσφατο δημοσίευμά
του, το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι συλλεκτικό, αφού η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 999 αυτοκίνητα. Το SV Coupe αποτελεί δημιούργημα του Τμήματος Special Vehicle Operations (SVO) του ομίλου Jaguar Land Rover και  βασίζεται στο πεντάθυρο SVAutobiography Dynamic. Η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων βρίσκεται στα 71.200 ευρώ, κάτι που δικαιολογείται από τον πολυτελή εξοπλισμό που συνοδεύει το SV Coupe, αλλά και τον νέο μηχανολογικό σχεδιασμό που απαιτήθηκε για το τρίθυρο αμάξωμα. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην στήριξη των δύο θυρών, οδηγού και συνοδηγού, των οποίων το μήκος φτάνει τα 1,4 μ., αλλά και στην ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό, όπου επικρατούν ξύλινες επενδύσεις που συναντώνται σε πολυτελή yacht, όπως φίκο και καρυδιά.


   Σύμφωνα με τον Ανώτερο Διευθυντή Μάρκετινγκ Προϊόντων του Τμήματος SVO, η περιορισμένη παραγωγή του SV Coupe είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητα στο συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς και η μελλοντική του αξία. Η χειροποίητη κατασκευή των 999 SV Coupe θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Τμήματος SVΟ στο Coventry της Μ. Βρετανίας.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου