Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

To εργοστάσιο όπου κατασκευαζόταν το Viper θα μετατραπεί σε μουσείο του ομίλου FCA


   Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε την απόφασή του να μετατρέψει σε μουσείο το Conner Avenue Assembly Plant στο Detroit των ΗΠΑ, το οποίο είχε αποτελέσει το εργοστάσιο κατασκευής του Dodge Viper, μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, οπότε τερματίστηκε η
παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Σε ένα μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου επιφάνειας 7.150 τ.μ. θα εκτεθούν 400 μοντέλα, ιστορικά και πρωτότυπα των αμερικανικών θυγατρικών του ομίλου, ενώ τα υπόλοιπα 2.040 τ.μ. θα μετατραπούν σε αίθουσες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό του ομίλου για διαφόρων ειδών συναντήσεις.

   Το επονομαζόμενο πλέον Conner Center θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται από τον όμιλο FCA για εσωτερικές εργασίες από το ερχόμενο έτος, ενώ τις πύλες του για το κοινό θα ανοίξει στο άμεσο μέλλον. Στο πρώην εργοστάσιο υπάρχουν αρκετά αντικείμενα συλλεκτικής αξίας που αφορούν τα Dodge Viper και Plymouth Prowler που κατασκευαζόντουσαν σε αυτό, τα οποία θα δημοπρατηθούν μέσω του διαδικτύου και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό United Way.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου