Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Όλα τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα διαθέτουν τιμόνι και πεντάλ


   Aρνητική στο ενδεχόμενο κατασκευής αυτοκινήτων αυτόνομης τεχνολογίας χωρίς αυτά να διαθέτουν καθόλου τιμόνι και πεντάλ εμφανίζεται η BMW, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου της βαυαρικής εταιρείας κ. Wieland Bruch στο Carscoops. O κ. Bruch τόνισε
ότι τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα παραμείνουν πιστά στη φιλοσοφία της εταιρείας, που θέλει ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων της να δίνει βάρος στον οδηγό. Ακόμα και όταν η εταιρεία αναπτύξει ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης για τα μοντέλα της, αυτά θα εξακολουθήσουν να διαθέτουν τιμόνι, δίνοντας την επιλογή στον οδηγό να αναλαμβάνει αυτός τον έλεγχο του οχήματός του, κατά βούληση.

   Ο εκπρόσωπος της BMW ξεκαθάρισε ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κανένα μοντέλο που να εξελίσσει η εταιρεία που να μην διαθέτει τιμόνι και πεντάλ. Ως παράδειγμα ανέφερε το ιδιαίτερα φουτουριστικό πρωτότυπο Vision Next 100 Concept με τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης, που είχε παρουσιαστεί πριν ακριβώς δύο χρόνια στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Παρόλη την εξελιγμένη τεχνολογία που αυτό φέρει, δεν λείπουν το τιμόνι και τα πεντάλ από τη θέση του οδηγού, προκειμένου αυτός να μπορεί να απολαμβάνει τη οδήγηση, όταν αυτός το επιθυμεί.



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου