Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η Honda δημιούργησε ένα τρακτεράκι κουρέματος του γκαζόν με 189 ίππους (+video)


   Η Honda εκτός από κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσικλετών, αυτοκινήτων και αεροπλάνων, κατασκευάζει μεταξύ άλλων μηχανές και τρακτεράκια κουρέματος του γκαζόν. Το 2013 είχε παρουσιάσει το Mean Mower, ένα μοναδικό τρακτεράκι για το γκαζόν που σχεδιάστηκε
με την βοήθεια της αγωνιστικής ομάδας Team Dynamics που παίρνει μέρος στο BTTC, το οποίο διέθετε έναν κινητήρα 1,0 λίτρου δανεισμένο από μία Honda VTR Firestorm. To απόδοσης 109 ίππων Mean Mower χαρακτηρίστηκε από το Guinness World Records ως το γρηγορότερο τρακτεράκι κουρέματος του γκαζόν στον κόσμο, αφού κατάφερε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 187 χ.α.ώ.

   Επειδή το συγκεκριμένο ρεκόρ καταρρίφθηκε πρόσφατα, η Honda θα προσπαθήσει να το διεκδικήσει ξανά με μια δεύτερη έκδοση του Mean Mower. Αυτή τη φορά, ο κινητήρας που έχει τοποθετηθεί στο Mean Mower Mk. 2 είναι τετρακύλινδρος, 1,0 λίτρου και προέρχεται από μία Honda CBR1000R Fireblade. Η απόδοσή του είναι 189 ίπποι και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 114 Nm. Σύμφωνα με την Honda, η τελική ταχύτητα που αναμένεται να πιάσει το Mean Mower Mk. 2 θα ξεπεράσει τα 215 χ.α.ώ.!


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου