Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Μεγάλος αριθμός ελαττωματικών μερών πιθανόν καθυστερούν την παραγωγή του Tesla Model 3


   To Model 3 βρίσκεται στη βάση της γκάμας μοντέλων της Tesla, ως το πιο οικονομικό, αλλά και το πρώτο της μοντέλο που απευθύνεται σε ευρύ φάσμα καταναλωτών. Επίσης, στην εμπορική του επιτυχία έχει εναποθέσει της ελπίδες της οικονομικής ανάκαμψής της, ίσως και της βιωσιμότητάς
της στο άμεσο μέλλον. Όμως η παραγωγή του Model 3 παρουσίαζε από την αρχή προβλήματα χάνοντας τον έναν στόχο παραγωγικότητας μετά τον άλλο. Αν και δεν έχει δοθεί κάποια σοβαρή εξήγηση από πλευράς της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παραγωγή του βασικού μοντέλου της, το CNBC σε πρόσφατο άρθρο του αναφέρεται σε πρώην υπαλλήλους της εταιρείας που πιστεύουν ότι βασικός λόγος των καθυστερήσεων στην παραγωγή και στις παραδόσεις των νέων Model 3 είναι ο μεγάλος αριθμός ελαττωματικών μερών που παραδίδονται στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont των ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με έναν εξ αυτών, το ποσοστό των μερών του Model 3 που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές αγγίζει ακόμη και το 40%.

   Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απαιτείται σημαντικός χρόνος για την επισκευή των ελαττωματικών μερών, από τα οποία κάποια επισκευάζονται επί τόπου στο εργοστάσιο του Fremont, ενώ κάποια άλλα αποστέλλονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια. Μάλιστα, είναι τόσος μεγάλος ο όγκος των μερών που χρειάζονται επισκευές, που η Tesla έχει αναγκαστεί να φέρει στο εργοστάσιό της μηχανικούς από διάφορες αντιπροσωπείες της στις ΗΠΑ. Η ταυτότητα των πρώην αυτών υπαλλήλων δεν έχει γίνει γνωστή, καθώς αυτοί δεσμεύονται από συμβόλαιο με την Tesla για την αποφυγή δημοσιοποίησης οποιοδήποτε στοιχείων συνδέονται με αυτήν.


Πηγή: CNBC
Φωτογραφία: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου