Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το Honda Civic Type-R θα προσπαθήσει να κάνει ρεκόρ χρόνου σε διάφορες ευρωπαϊκές πίστες


   Μια νέα “περιοδεία” σε διάσημες ευρωπαϊκές πίστες θα ξεκινήσει η Honda με το υψηλών επιδόσεων hatchback μοντέλο της Civic Type-R και μία ομάδα επαγγελματιών οδηγών αγώνων. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 Jenson Button, ενώ

σκοπός τους θα είναι να καταρρίψουν τα ρεκόρ χρόνου σε κάθε πίστα που θα επισκεφτούν. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τρεις πίστες τις οποίες θα επισκεφτεί το Civic Type-R, αυτές των Silverstone, Spa-Francorchamps και Estoril, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες στη συνέχεια. Κάτι ανάλογο είχε κάνει η Honda και το 2016 με την προηγούμενη γενιά του Civic Type-R, το οποίο είχε σημειώσει ρεκόρ γύρου για προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής στις πίστες Spa-Francorchamps, Hungaroring, Silverstone, Estoril και Monza.



   Ως γνωστόν, το νέο Civic Type-R κατέχει ήδη το ρεκόρ χρόνου στην ιδιαίτερα απαιτητική πίστα του Nürburgring, όπου τα 7 λεπτά και 43 δευτ. που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει έναν γύρο μέσα σε αυτήν είναι αρκετά μικρότερος χρόνος από τον αντίστοιχο χρόνο που σημείωσε το τετρακίνητο Focus RS, ακόμη και η BMW M2. Επίσης, δυναμομετρήσεις που έχουν γίνει σε εργοστασιακά Civic Type-R δείχνουν ότι η ιπποδύναμή του είναι υποτιμημένη από την ίδια την Honda, η οποία την υπολογίζει στα 306 άλογα, αφού οι μετρήσεις δείχνουν 300 ίππους στον τροχό. Αυτό μεταφράζεται με βάση τις συνήθεις απώλειες στην μετάδοση σε περίπου 340 άλογα στον στρόφαλο. Με τα “διαπιστευτήρια” αυτά είναι αναμενόμενο το Civic Type-R να κατεβάσει κατά πολύ τους χρόνους στις πίστες που θα επισκεφτεί φέτος.



Πηγή: Honda Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου