Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας των diesel οχημάτων


   Η Κυβέρνηση της Γερμανίας δεν είναι σύμφωνη με την πρόσφατη απόφαση του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που επιτρέπει στις μεγάλες πόλεις με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιες για την απαγόρευση της
κυκλοφορίας των diesel οχημάτων σε αυτές. Κατά την παρουσίαση των γενικών γραμμών του κυβερνητικού προγράμματος της πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι τάσσεται κατά των εθνικών απαγορεύσεων και ότι απορρίπτει την ιδέα της γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των diesel αυτοκινήτων στις μεγαλουπόλεις. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen, που προβλέπουν αύξηση των πωλήσεων στα νέας τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος προτείνει την προώθηση εξατομικευμένων λύσεων που θα έχουν ως στόχο τους την μείωση των επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα.

   Αναφερόμενη προφανώς στο σκάνδαλο με τις παράνομες συσκευές τροποποίησης των εκπεμπόμενων ρύπων που αρχικά ανακάλυψαν οι αμερικανικές Αρχές σε diesel μοντέλα της Volkswagen, αλλά και σε σχετικές πρόσφατες έρευνες των γερμανικών εισαγγελικών αρχών σε εταιρείες του ομίλου VW, αλλά και στην BMW, η κ. Μέρκελ έστειλε σαφές μήνυμα προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας ότι αυτές θα πρέπει να επανορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.


Πηγή: MoveNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου