Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μία plug-in υβριδική έκδοση του Skoda Superb θα παρουσιαστεί το 2019


   Η Skoda θα εισέλθει και αυτή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης το 2019, οπότε αναμένεται να παρουσιαστεί μία plug-in υβριδική έκδοση του Superb. H ναυαρχίδα της Skoda θα δανειστεί το υβριδικό σύνολο του VW Passat GTE, το οποίο αποτελείται από έναν
υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων απόδοσης 154 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 114 ίππων εισηγμένο στο DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Με συνολική απόδοση 215 ίππων, το συγκεκριμένο υβριδικό σύνολο θα μπορεί να εξασφαλίσει στο Superb PHEV πλήρως ηλεκτρική κίνηση για απόσταση έως και 70 χλμ. H πλήρως ηλεκτρική αυτονομία του θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Passat GTE, αφού θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερες μπαταρίες χωρητικότητας 13kWh. Μάλιστα, η Skoda ισχυρίζεται ότι η εργοστασιακή τιμή εκπομπών CO2 του Superb PHEV θα βρίσκεται στα 31 γρ/χλμ., 9 γρ./χλμ. χαμηλότερες από την αντίστοιχη του Passat GTE.


   Σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου εξέλιξης κινητήρων της Skoda κ. Martin Hrdlicka στο AutoExpress, το συγκεκριμένο plug-in υβριδικό σύστημα θα μπορούσε εύκολα να τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της τσέχικης εταιρείας, όπως τα Kodiaq, Octavia και Karoq. Αυτό όμως θα αποφασιστεί ανάλογα με την ζήτηση της αγοράς για κάτι τέτοιο. Ο κ. Hrdlicka σημείωσε επίσης ότι μέχρι την παρουσίαση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της Skoda στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να αρχίσει το 2020 και θα αποτελεί ένα SUV μοντέλο, η εταιρεία θα διαθέτει το δικό της εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Τσεχία.

Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου