Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Το I-Pace είναι η πρώτη ηλεκτρική Jaguar (+video)


   Το νέο μέλος της οικογένειας των SUV της Jaguar είναι το I-Pace, ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το πρώτο μάλιστα της εταιρείας. Το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο και πιο αποδοτικό πλέον μοντέλο της Jaguar διαθέτει μπαταρίες χωρητικότητας 90 kWh που του εξασφαλίζουν αυτονομία
386 χλμ. Αυτές μπορούν να φορτιστούν στο 80% της μέγιστης χωρητικότητάς τους σε δέκα ώρες με χρήση οικιακού ρεύματος και σε μόλις 40 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή. Το I-Pace αποδίδει 394 ίππους και 694 Nm ροπής μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων, έναν σε κάθε άξονα, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς του. Αυτό το κάνει ικανό να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 96 χ.α.ώ. σε 4,5 δευτ., ενώ ο σπορ οδηγικός χαρακτήρας του οφείλεται μεταξύ άλλων και στο χαμηλό κέντρο βάρους που εξασφαλίζει η τοποθέτηση των μπαταριών μεταξύ των δύο αξόνων, αλλά και στην 50:50 κατανομή βάρους που έχει επιτευχθεί στο αμάξωμα.



   Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στον σχεδιασμό του εξωτερικού του I-Pace, με αποτέλεσμα να διαθέτει αρκετά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, ιδίως για SUV μοντέλο, της τάξης του 0,29. Σε αυτό συντελούν το χαμηλό και κοντό μπροστινό καπό, η βελτιωμένη αεροδυναμικά οροφή, αλλά και τα καμπυλωτά πίσω παράθυρα. Επίσης, το νέο αυτό πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar είναι το πρώτο της που θα εξοπλιστεί με το σύστημα ψυχαγωγίας InControl Touch Pro Duo της JRL, το οποίο θα αποτελείται από δύο οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, μία ψηλά διάστασης 10 ιντσών και μία χαμηλότερα αυτής διάστασης 5,5 ιντσών.


   Το Jaguar I-Pace θα ξεκινήσει να πωλείται το δεύτερο μισό του 2018, ως μοντέλο του 2019, με τρείς εξοπλιστικές εκδόσεις S, SE και HSE. H εγγύηση που θα καλύπτει τις μπαταρίες του θα έχει διάρκεια 8 ετών ή 160.000 χλμ.

     







Πηγή: Jaguar Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου