Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Έφοδος εισαγγελέων σε εγκαταστάσεις της BMW σε Γερμανία και Αυστρία


   Περίπου 100 αστυνομικοί και εισαγγελείς διεξήγαγαν πρόσφατα ελέγχους στα κεντρικά γραφεία της BMW στο Μόναχο, προκειμένου να ανευρεθούν τυχόν αποδείξεις για το, αν η εταιρεία διαθέτει στην κατοχή της παράνομη συσκευή που να μεταβάλει τις εκπομπές καυσαερίων στα diesel
μοντέλα της, όταν αυτά τίθενται σε δοκιμές μετρήσεων. Αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν και στο Κέντρο Έρευνας της BMW, καθώς και στο εργοστάσιό της στο Steyr της Αυστρίας, όπου κατασκευάζονται 6.000 κινητήρες της βαυαρικής εταιρείας ημερησίως και απασχολούνται περίπου 4.500 εργαζόμενοι. Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι από τον περασμένο μήνα έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα κατά συγκεκριμένων ατόμων ως ύποπτα για απάτη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι υπάρχουν αρχικές υποψίες, ότι η BMW έχει χρησιμοποιήσει μία συσκευή εξαπάτησης της οποίας η λειτουργία σχετίζεται με τις δοκιμές μετρήσεων εκπομπών των μοντέλων της.

   Από την πλευρά της η BMW ισχυρίζεται ότι από τα ευρήματα των ερευνών δεν προκύπτει κάποιο είδος “στοχευμένης χειραγώγησης” των εκπεμπόμενων ρύπων, ενώ κατά την ίδια οι εισαγγελείς ερευνούσαν για ένα “λανθασμένα προμηθευμένο” λογισμικό που υπάρχει στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα 750d και M550d. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα η BMW προχώρησε σε ανάκληση 11.700 αυτοκινήτων της προκειμένου να επιδιορθωθεί το λογισμικό διαχείρισης του κινητήρα, ανακοινώνοντας ότι σε αυτά είχε τοποθετηθεί λάθος λογισμικό.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου