Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

H Ford εξελίσσει σύστημα που θα εντοπίζει κενές θέσεις στάθμευσης (+video)


   Ένα νέο σύστημα σχεδίασε η Ford, το οποίο θα βοηθά τον οδηγό να βρει χώρο να παρκάρει το αυτοκίνητό του πολύ πιο γρήγορα από ότι σήμερα. Αυτό αναλαμβάνει σε συνεργασία με τους αισθητήρες παρκαρίσματος άλλων αυτοκινήτων και λαμβάνοντας σχετικά στοιχεία από
αυτούς, να ενημερώσει τον οδηγό για το πού υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ονομαστεί “Collaborative Parking” και μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και τα στοιχεία από τις κάμερες ελέγχου των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης, προκειμένου να μπορεί να παρέχει καλύτερα αποτελέσματα. Πειραματικά οχήματα εφοδιασμένα με συστήματα που διαθέτουν την συγκεκριμένη τεχνολογία δοκιμάζονται είδη σε ιδιωτικούς χώρους, ενώ η Ford πρόσφατα διεξήγαγε παρόμοιες δοκιμές και σε δρόμους του Milton Keynes στη Μ. Βρετανία.

   Σε ειδικό βίντεο που δημοσίευσε η Ford σε διαδικτυακό της κανάλι, εμφανίζεται ένα Mondeo εφοδιασμένο με δοκιμαστικό σύστημα ανεύρεσης κενών θέσεων να κινείται εντός ιδιωτικού χώρου στάθμευσης και να βρίσκει κενή θέση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ιδέα ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας γεννήθηκε μετά από έρευνα που έγινε εκ μέρους της Ford, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι ο κάθε οδηγός αναλώνει κατά μέσο όρο μία ημέρα από τη ζωή του κάθε έτος, ψάχνοντας θέση για να παρκάρει το αυτοκίνητό του.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου