Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τον τίτλο Car of the Year για το 2018 απέσπασε το Volvo XC40 (+video)


   Το μοντέλο που απέσπασε τον φετινό ευρωπαϊκό τίτλο Car of The Year ανακοινώθηκε, ως αναμενόταν, την περασμένη εβδομάδα λίγο πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για το XC40, το μικρό SUV της Volvo, το οποίο και αποτελεί το πρώτο
μοντέλο της σουηδικής εταιρεία που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο. Το XC40 απέσπασε συνολικά 325 πόντους, αφήνοντας πίσω του με μεγάλη διαφορά το Seat Ibiza με 242 πόντους. Η Σειρά-5 της BMW ήρθε τρίτη με 226 πόντους, ενώ ακολούθησαν τα Kia Stinger, Citroen C3 Aircross, Audi A8 και Alfa Romeo Stelvio.


   Το XC40 αποτελεί το πιο πρόσφατο και το πιο μικρό μέλος της οικογένειας SUV μοντέλων της Volvo, δίπλα στα XC60 και XC90. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του COTY, τα οποία αποτελούνται από δημοσιογράφους προερχόμενους από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά περιοδικά αυτοκινήτου, εξήραν φέτος την ποιότητα κατασκευής, τον δυναμικό χαρακτήρα και φυσικά την ασφάλεια που προσφέρει το XC40, χαρακτηριστικά που το κατέταξαν στην κορυφή της βαθμολογίας του διαγωνισμού, με σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα έξι υποψήφια μοντέλα.
  
Πηγή: COTY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου