Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Οι κάμερες των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να λειτουργούν με ασφάλεια


   Προκειμένου τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης να μπορούν να λειτουργούν ανεμπόδιστα και με ασφάλεια, θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και σχολαστικά οι αισθητήρες και οι κάμερες που αυτά διαθέτουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, τα ευαίσθητα αυτά εξαρτήματα των
νέων συστημάτων που επιτρέπουν στα οχήματα να κυκλοφορούν αυτόνομα, συγκεντρώνουν στην επιφάνειά τους σκόνη, ζωύφια, περιττώματα πτηνών, ακόμα και μικρά σκουπιδάκια. Αυτό μειώνει την ικανότητα αντίληψης άλλων οχημάτων ή άλλων αντικειμένων, ακόμα και των διαγραμμίσεων στο οδόστρωμα και της οδοσήμανσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Ο καθαρισμός των αυτοκινήτων σε αυτόματα πλυντήρια δεν λύνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού ο συγκεκριμένος τρόπος πλυσίματος αφήνει, είτε υπολείμματα σαπουνιού, είτε σημάδια από το νερό που χρησιμοποιείται πάνω στους αισθητήρες και τις κάμερες.

   Σύμφωνα με το CNN, οι περισσότερες εταιρείες που διαθέτουν οχήματα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης τα πλένουν στο χέρι χρησιμοποιώντας πανιά από μικροΐνες. Μάλιστα, στο τέλος του πλυσίματος κάνουν χρήση αλκοόλης ή καθαριστικών για τζάμια, προκειμένου να καθαριστούν εντελώς οι ευαίσθητες επιφάνειες. Για παράδειγμα, η Toyota χρησιμοποιεί αλκοόλη για να καθαρίσει τις κάμερες των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης στα μοντέλα της, ενώ η Uber χρησιμοποιεί υγρά πρόσθετα για το νερό του συστήματος που καθαρίζει το παρμπρίζ σε πιο ψυχρά κλίματα. Η τελευταία δηλώνει ότι φυσά με αέρα τις κάμερες στα αυτόνομης τεχνολογίας των οχημάτων του στόλου της, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης καθαρότητα αυτών.
   Η συνεχής και σχολαστική καθαριότητα στους αισθητήρες και στις κάμερες των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης θα αποτελέσει πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων, κάτι που οι αυτοκινητοβιομηχανίες σκέφτονται να λύσουν τοποθετώντας τα σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, και όχι ως ξεχωριστές συσκευές που τοποθετούνται συνήθως πάνω από αυτό.

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου