Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Το LSEV είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που κατασκευάζεται με τρισδιάστατο εκτυπωτή (+video)

      Το LSEV είναι ένα νέο μικρό κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζεται από δύο εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα των τρισδιάστατων εκτυπωτών, τις Polymaker και X Electrical Vehicle Limited (XEV). Το κάθε ένα LSEV θα κατασκευάζεται
μέσα σε μόλις τρεις ημέρες με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή, γεγονός που το καθιστά το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα κατασκευάζεται με την συγκεκριμένη πρωτοποριακή μέθοδο. Αυτό είναι λίγο μικρότερο σε εξωτερικές διαστάσεις από το γνωστό Smart ForTwo με μήκος 2,489 μ., πλάτος 1,295 μ. και ύψος 1,498 μ. Το βάρος του περιορίζεται στα 450 κιλά, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 69 χ.α.ώ., ενώ η μέγιστη αυτονομία του τα 149 χλμ.

   Η κατασκευή του περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση μόλις 57 διαφορετικών μερών, τη στιγμή που τα συμβατικά μοντέλα αποτελούνται από περισσότερα από 2.000 μέρη. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Polymaker, το μικρό της μοντέλο είναι τέσσερις με πέντε φορές πιο δυνατό από αντίστοιχου μεγέθους ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως το Smart ForTwo. Τα μόνα ορατά τμήματα του LSEV που δεν κατασκευάζονται με τρισδιάστατο εκτυπωτή είναι το σασί, τα καθίσματα και τα κρύσταλλα των παραθύρων. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στον τρισδιάστατο εκτυπωτή για την κατασκευή των μερών του LSEV αποτελούνται από ενισχυμένο nylon, θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU) και πολυγαλακτικό οξύ.
   Το LSEV θα διατεθεί στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης από τον Απρίλιο του 2019 με τιμή στα 10.000 δολάρια (περίπου 8.137 ευρώ). Για αυτό υπάρχουν ήδη 7.000 παραγγελίες, κυρίως από ευρωπαίους πελάτες, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 20.000 μονάδες του μικρού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου