Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Το νέο Fiesta ST των 200 ίππων με προαιρετικά Launch Control και LSD (+video)


   Η κορυφαίων επιδόσεων έκδοση ST δεν θα μπορούσε να λείπει από το νέο 2018 Fiesta, για το οποίο η Ford δημοσίευσε αρκετά χαρακτηριστικά, λίγο πριν την επίσημη πανευρωπαϊκή παρουσίασή του. Βασικό του στοιχείο, φυσικά, είναι ο τρικύλινδρος 1,5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος
κινητήρας του που αποδίδει 200 ίππους, όσους και η ειδική έκδοση ST200 του σημερινού μοντέλου. Αυτός διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης του ενός εκ των τριών κυλίνδρων, για καλύτερη οικονομία καυσίμου σε χαλαρούς ρυθμούς οδήγησης, ενώ η ενεργητική εξάτμιση είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ενός ξεχωριστού ήχου. Στον τομέα των επιδόσεων, η Ford δηλώνει ότι το νέο Fiesta ST θα επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 6,5 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα θα μπορεί να φτάσει τα 232 χ.α.ώ.


   Προαιρετικά, το νέο Fiesta ST θα μπορεί να εξοπλιστεί με μηχανικό Quaife διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD), καθώς και με Launch Control το οποίο θα υποστηρίζει και ένα σχετικό γράφημα λειτουργίας του στον πίνακα των οργάνων. Επίσης, το σασί έχει αναβαθμιστεί με τα νέα ειδικά ελατήρια που έχει εξελίξει και πατεντάρει η ίδια η Ford, που βοηθούν στην καλύτερη οδική συμπεριφορά μέσα στις στροφές, αλλά και σε καλύτερο έλεγχο του πίσω τμήματος. Για πρώτη φορά σε Fiesta ST, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών ρυθμίσεων οδήγησης, των Normal, Sport και Track, με τις οποίες επιτυγχάνονται διαφορετικές ρυθμίσεις στην λειτουργία του κινητήρα, του τιμονιού, της εξάτμισης και του συστήματος ελέγχου ευστάθειας.

   Η κορυφαίων επιδόσεων έκδοση του νέου Fiesta θα μπορεί να παραγγελθεί, τόσο σε τρίθυρο, όσο και σε πεντάθυρο αμάξωμα, με τις πωλήσεις  να ξεκινούν στην Ευρώπη μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή θα διατίθεται με στάνταρ ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών και προαιρετικά με ζάντες 18 ιντσών.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου