Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ένα νέο V8 υβριδικό σύστημα της Ferrari προορίζεται πιθανόν για το πρώτο της crossover μοντέλο


H LaFerrari, το περιορισμένης παραγωγής hypercar των 963 ίππων, αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας που εξοπλίστηκε με υβριδική KERS τεχνολογία, κινούμενη από έναν V12 κινητήρα βενζίνης 6,2 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος
της Fiat Chrysler Automobiles κ. Sergio Marchionne, ανακοίνωσε ότι η Ferrari εξελίσσει ένα νέο V8 υβριδικό σύστημα, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2019 και θα είναι το πρώτο που θα τοποθετηθεί σε μοντέλο μαζικής παραγωγής της εταιρείας. Αν και ο ίδιος δεν προσδιόρισε το μοντέλο που θα λάβει το νέο αυτό V8 υβριδικό σύστημα, δήλωσε ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί πειραματικά υβριδικά μοντέλα που υποβάλλονται σε δοκιμές.

   Το χρονικό παράθυρο εμφάνισης του νέου αυτού V8 υβριδικού συστήματος συμπίπτει περίπου με την αναμενόμενη παρουσίαση του πρώτου crossover μοντέλου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ferrari, οπότε είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι υβριδικής τεχνολογίας. Μάλιστα, ο κ. Marchionne δήλωσε ότι το νέο αυτό υβριδικό σύστημα θα πρέπει να παίξει έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το αντίστοιχο KERS της LaFerrari, υπονοώντας πιθανότατα ότι αυτό θα είναι τύπου plug-in.


Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου