Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

To επόμενο Nissan Z πιθανότατα να αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Mercedes-Benz

2015 Nissan 370Z Nismo

   Φήμες θέλουν στη δημιουργία της νέας γενιάς του Nissan Z, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019 τιμώντας την επέτειο των 50 ετών από το πρώτο 240Z, να έχει συμμετάσχει η Mercedes-Benz. Σύμφωνα με το ιαπωνικό Response.jp, το οποίο επικαλείται τις μαρτυρίες ανθρώπων μέσα
από την Nissan, η ιαπωνική εταιρεία νιώθει τον ανταγωνισμό να αυξάνεται με τον επικείμενο ερχομό του νέου Supra της Toyota και για αυτό το λόγο προγραμματίζει την παρουσίαση του νέου Nissan Z να λάβει χώρα πιθανότατα στο 2019 Los Angeles Auto Show. Η φημολογία θέλει το νέο Nissan Z να διαθέτει πάτωμα και κινητήρα προερχόμενα από την γερμανική Mercedes-Benz. Ο τελευταίος θα είναι ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης που θα αποτελεί την βασική έκδοση, ενώ διαθέσιμος θα υπάρχει και ο V6 υπερτροφοδοτούμενος 3,0 λίτρων του Infiniti Q60, μάλλον στην έκδοση των 400 ίππων. Σύμφωνα με το Response.jp είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί και μία υβριδική έκδοση του νέου Nissan Z.

   Βέβαια, μπορεί επισήμως η Nissan να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για ένα νέο Z μοντέλο, όμως, ο διευθυντής σχεδιασμού της εταιρείας κ. Philippe Klein δήλωσε πρόσφατα ότι η νέα γενιά του Nissan Z λαμβάνει χαμηλό βαθμό προτεραιότητας στα μελλοντικά σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας. Σε αντίθετο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του προϊοντικού σχεδιασμού της Nissan στη Β. Αμερική κ. Michael Bunce έχει δηλώσει στο Motor1 ότι η νέα γενιά του γνωστού σπορ κουπέ μοντέλου της εταιρείας βρίσκεται μόνο λίγα χρόνια μακριά.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου