Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

H Renault μας δείχνει πώς θα μετακινούμαστε στο μέλλον με το “ρομποτικό όχημα” EZ-GO (+video)


   Την φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης επέλεξε η Renault για να παρουσιάσει το πρωτότυπο αυτόνομο ηλεκτρικό της όχημα, το EZ-GO. Πρόκειται για ένα προϊόν μελέτης που διεξήγαγε η γαλλική εταιρεία σχετικά με το πώς μπορούν να διαμορφωθούν οι μετακινήσεις ατόμων
στο μέλλον, είτε σε ιδιωτικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών μετακίνησης. Στην τελευταία περίπτωση θα μπορούν να υπάρχουν στόλοι τέτοιων οχημάτων που να τα εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρείες ή ακόμα και δημόσιοι φορείς. Η Renault χαρακτηρίζει το EZ-GO ως ένα “ρομποτικό όχημα”, το οποίο θα μπορεί κάποιος να το καλέσει, είτε από ένα σταθερό σημείο, είτε αυτός βρίσκεται εν κινήσει, ενώ η κλήση θα μπορεί να γίνει μέσω εφαρμογών σε “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα, ακόμα και από συγκεκριμένους σταθμούς.



   Το EZ-GO διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, όπως και πανοραμική οροφή, που επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν επαφή με το περιβάλλον, αλλά και να εξασφαλίζεται φυσικός φωτισμός στο εσωτερικό του. Επίσης, η ύπαρξη μεγάλων παραθύρων βοηθά τις κάμερες και τους αισθητήρες του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 να έχουν καλύτερη ορατότητα. Σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης, το αυτόνομο σύστημα είναι προγραμματισμένο να οδηγήσει το όχημα σε ασφαλές σημείο, είτε μόνο του, είτε μέσω ασύρματης διασύνδεσής του με ένα κέντρο ελέγχου.


   Σύμφωνα με την Renault, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το αυτόνομο ηλεκτρικό EZ-GO είναι αυτή των 50 χ.α.ώ., που θεωρείται επαρκής για κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά και για να μπορεί το συγκεκριμένο ρομποτικό όχημα να προσφέρει να απαραίτητα επίπεδα ασφάλειας στους επιβάτες του.






Πηγή: Renault Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου