Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

H Subaru πιθανότατα να καταργήσει τα μηχανικά κιβώτια προς χάριν της ασφάλειας


   Η Subaru φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει εντελώς τα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων στη μελλοντική γκάμα μοντέλων της, προκειμένου αυτά να γίνουν τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον κόσμο. Ως γνωστό, η τεχνολογία Eyesight που έχει εξελίξει η ίδια η  Subaru
και η οποία είναι διαθέσιμη στα σημερινά μοντέλα της, αποτελεί ουσιαστικά μία “ομπρέλα” συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, η λειτουργία των οποίων βασίζεται στην ύπαρξη στερεοσκοπικών καμερών. Σε αυτά συγκαταλέγονται το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, το ενεργητικό cruise control και το σύστημα αυτόματης πέδησης που ενεργοποιείται σε περιπτώσεις πιθανής σύγκρουσης. Η περαιτέρω εξέλιξη της τεχνολογίας Eyesight, προκειμένου αυτή να προσφέρει αυξημένα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης, πιθανότατα να οδηγήσει στην κατάργηση των μηχανικών κιβωτίων, αφού τα εξελιγμένα συστήματα του Eyesight θα μπορούν να συνεργάζονται μόνο με το Lineartronic αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

   Μιλώντας στο βρετανικό AutoExpress στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Subaru UK κ. Chris Graham δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος κατά πόσο το εξελιγμένο Eyesight θα μπορεί να διατεθεί με μηχανικό κιβώτιο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο της να δημιουργήσει τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της εξέλιξης του Eyesight, για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη να συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο.


Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου