Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

H Toyota παρουσίασε το νέο RAV4 στην έκθεση της Νέας Υόρκης


   Η πέμπτη γενιά του ιδιαίτερα επιτυχημένου εμπορικά SUV της Toyota, του RAV4, αποτελεί το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που θα κατασκευάζεται πάνω στην νέα της πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA). Χάρη σε αυτήν, το αμάξωμα έχει γίνει πιο στιβαρό
και κατά 57% πιο άκαμπτο. Εξωτερικά, αν και ανεπαίσθητα κοντύτερο στα 4,6 μ., το νέο RAV4 είναι φαρδύτερο κατά 30 χιλ. με συνολικό πλάτος 1,855 μ., κάτι που σε συνδυασμό με το κατά 30 χιλ. μακρύτερο μεταξόνιο, εξασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό του για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Επίσης, παρόλο που έχει αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά περίπου 1,3 εκατ., η αεροδυναμική συμπεριφορά της πέμπτης γενιάς του RAV4 είναι βελτιωμένη σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Οι σχεδιαστές φρόντισαν να τοποθετήσουν τους εξωτερικούς καθρέπτες χαμηλότερα, προκειμένου ο οδηγός να έχει καλύτερη ορατότητα, ενώ έχει βελτιωθεί και η ορατότητα προς τα πίσω, λόγω κυρίως των μεγαλύτερων πλευρικών πίσω παράθυρων.


   Ως προς τους κινητήρες, στην πέμπτη γενιά του RAV4 θα υπάρχει ένας δίλιτρος ατμοσφαιρικός βενζίνης, για τον οποίο η Toyota δεν έχει δώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία, πέραν του ότι θα μπορεί να συνδυάζεται με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το νέο RAV4 θα μπορεί να διατεθεί και σε υβριδική έκδοση με έναν 2,5 λίτρων βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, ο ένας εκ των οποίων θα βρίσκεται στον πίσω άξονα.

   Το εξελιγμένο μηχανικό σύστημα τετρακίνησης AWD του RAV4 στην βενζινοκίνητη έκδοσή του διαθέτει διπλή σύζευξη, ενώ μόνο η αυτόματη έκδοσή του θα διαθέτει σύστημα που θα μεταφέρει το σύνολο της ροπής στον εμπρός άξονα, αποσυνδέοντας έτσι πλήρως τον πίσω από την μετάδοση της κίνησης, προκειμένου να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, όπου δεν είναι απαραίτητη η τετρακίνηση. Στην υβριδική έκδοση η κίνηση των πίσω τροχών γίνεται από τον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ροπής και καλύτερα επίπεδα πρόσφυσης σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

   Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον, οι πωλήσεις του νέου RAV4 με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2018, ενώ οι υβριδικές εκδόσεις του από τις αρχές του 2019.




Πηγές: Toyota & Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου