Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

To Rimac C_Two έφτασε στη Γενεύη με 1.888 ίππους και 0-100 χ.α.ώ. σε 1,97’’


   Το νέο της hypercar παρουσιάζει φέτος στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης η Rimac, με επιδόσεις που δύσκολα μπορούν να γίνουν πιστευτές. Σύμφωνα με την ίδια την κροατική εταιρεία, το νέο ηλεκτρικό C_Two αποδίδει 1.888 ίππους και 2.300 Nm μέγιστης ροπής, κάτι που
μεταφράζεται σε τελική ταχύτητα 412 χ.α.ώ. και επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε μόλις 1,97 δευτ.! Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, η αυτονομία του C-Two μπορεί να φτάσει τα 650 χλμ. με βάση το νέο κύκλο μετρήσεων NEDC.



   Επειδή σίγουρα τέτοιες επιδόσεις δυσκολεύουν ακόμα και έμπειρους οδηγούς, η Rimac εξοπλίζει το νέο της ηλεκτρικό hypercar μοντέλο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί από μόνο του, χωρίς την επέμβαση του οδηγού του. Επίσης, το σύστημα πλοήγησης με το οποίο εξοπλίζεται μπορεί να ενημερωθεί με πληροφορίες για διάφορες πίστες, έτσι, ώστε όταν ο οδηγός του βρεθεί σε κάποια από αυτές να προβάλλονται οι ιδανικές γραμμές που θα πρέπει να ακολουθήσει και τα σημεία φρεναρίσματος μέσα σε αυτήν.



   Το εξωτερικό του Rimac C_Two κυριαρχείται από εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ στον σχεδιασμό του επικρατούν πολλές καμπύλες επιφάνειες. Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανθρακονήματα για ιδιαίτερη ακαμψία και μειωμένο βάρος. Η Rimac θα κατασκευάσει 150 αυτοκίνητα από το νέο της hypercar, προσκαλώντας τον όποιο ενδιαφερόμενο υποψήφιο αγοραστή να επικοινωνήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της για τα… περαιτέρω. Φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η τιμή απόκτησης του C_Two, οι πρώτες παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν το 2020.



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου