Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η Audi θα τοποθετήσει για τελευταία φορά τον W12 στο νέο Α8



   Η Audi έχει ήδη ανακοινώσει ότι στη διαθέσιμη γκάμα κινητήρων για το νέο της Α8 θα περιλαμβάνεται και ο γνωστός δωδεκακύλινδρος W διάταξης κινητήρας των 6,0 λίτρων, όμως θα είναι και η τελευταία φορά που αυτός θα εξοπλίσει το κορυφαίο μοντέλο της. Σύμφωνα με
το Car and Driver, ο υπεύθυνος του Tμήματος Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) της Audi κ. Peter Mertens, ανακοίνωσε στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης ότι μετά το νέο Α8, ο W12 θα σταματήσει να χρησιμοποιείται από την γερμανική εταιρεία. Αν και ο ίδιος δεν αιτιολόγησε την συγκεκριμένη απόφαση, ο λόγος δεν μπορεί να είναι άλλος από την προφανώς μικρή ζήτηση που υπάρχει για αυτόν από τους πελάτες. Το γεγονός, πάντως, ότι αυτός θα διατίθεται στο νέο Α8, εξασφαλίζει στον W12 αρκετά χρόνια ύπαρξης κάτω από το καπό της ναυαρχίδας της Audi.
   H απόδοση του Α8 W12 αναμένεται να βρίσκεται στους 585 ίππους, όσους αποδίδει ο συγκεκριμένος κινητήρας και στα μοντέλα της Bentley τα οποία εξοπλίζει και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Ο W12 χρησιμοποιήθηκε από την Audi μόνο στο Α8, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2001.


Πηγή: Car and Driver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου