Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ο οίκος Pininfarina μελετά την κατασκευή ηλεκτρικών πολυτελών μοντέλων

Ferrari Sergio


   Ο Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου Pininfarina κ. Paulo Pininfarina, ανακοίνωσε σε ομιλία που έδωσε σε κλειστό κύκλο προσκεκλημένων στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, ότι η εταιρεία του αναπτύσσει μία νέα στρατηγική σε συνεργασία με την Mahindra, που αφορά την
κατασκευή πολυτελών ηλεκτρικών μοντέλων. Μάλιστα, ο κ. Pininfarina ανέφερε ότι όνειρο του πατέρα του ήταν να δημιουργήσει μία εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, ένα όνειρο το οποίο μοιραζόταν και ο παππούς του, που σήμερα ο ίδιος ελπίζει τελικά να πραγματοποιήσει. Ο παππούς του Paulo Pininfarina, Battista Farina με το ψευδώνυμο “Pinin” (το μωρό) όντας το 10ο παιδί σε σύνολο 11 παιδιών της οικογένειάς του, ήταν αυτός που ίδρυσε το 1930 την Carrozzeria Pinin Farina, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Pininfarina.
   Ο οίκος Pininfarina περιορίστηκε μέχρι σήμερα στον σχεδιασμό και μόνο αυτοκινήτων, τόσο καθημερινών, όσο και πολυτελών, αλλά και supercar μοντέλων διαφόρων εταιρειών. Στις εταιρείες αυτές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Ferrari, η Alfa Romeo, η Maserati, η Lancia, η Peugeot, η Fiat και η General Motors. Επίσης, έχει δημιουργήσει αρκετά πρωτότυπα μοντέλα με φουτουριστικό χαρακτήρα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των δημιουργημάτων του συγκεκριμένου σχεδιαστικού οίκου είναι η αξίας 3,2 εκατομμυρίων ευρώ Ferrari Sergio, η οποία βασίστηκε στην Ferrari 458 των 197.500 ευρώ. Αυτή τη κληρονομιά και την τεχνογνωσία στον τομέα του σχεδιασμού θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πρόεδρος της Mahindra κ. Anand Mahindra, συνδυάζοντάς την με την εξελιγμένη τεχνολογία στις μπαταρίες που έχει αναπτύξει η εταιρεία του στα τέσσερα χρόνια εμπλοκής της στο πρωτάθλημα Formula E, προκειμένου να κατασκευάσει μοντέλα ανταγωνιστικά των αντίστοιχων της Aston Martin και της Rolls-Royce.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου