Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

To Ιατρικό Κέντρο παραχωρεί ένα εργοστάσιό του στην Tesla Greece


   Η πρόσφατη έλευση της Tesla στην Ελλάδα, με τη σύσταση της θυγατρικής της Tesla Greece, μπορεί να μην κέντρισε το ενδιαφέρον της πολιτείας, όμως ευτυχώς φαίνεται ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μας βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον τη συγκεκριμένη επένδυση του
αμερικανικού κολοσσού. Στο πλαίσιο του φετινού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Ιατρικό Κέντρο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του ομίλου στην Κόρινθο στη διάθεση της Tesla Greece, για δική της χρήση. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματικών, δήλωσε σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών:

«Σήμερα το πρωί απέστειλα μία προσωπική επιστολή στον κύριο Elon Musk, της Tesla, με την οποία τον καλωσορίζω για την ίδρυση της Tesla Greece, και του γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αθήνα. Ανέφερα στον κύριο Musk ότι του παραχωρώ για δέκα χρόνια, με μηδενικό κόστος για την εταιρεία του, το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις  της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου μου, της Ιατρικής Τεχνικής στην Κόρινθο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας ουτώς ώστε η Ελλάδα να καθιερωθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας, Οφείλουμε να το επιδιώξουμε γιατί μπορούμε να το πετύχουμε και γιατί είναι στο χέρι μας.»
  Μακάρι η συγκεκριμένη επένδυση, παρόλο που αφορά μόνο τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και όχι την εμπορεία των νέων μοντέλων της Tesla στην Ελλάδα, να βρει πρόσφορο έδαφος, όχι μόνο από τυχόν Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και το Κράτος, αφού αυτό είναι υπεύθυνο για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, κάτι που η χώρα μας έχει ιδιαίτερη ανάγκη σήμερα.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου