Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η Tesla ίδρυσε θυγατρική εταιρεία της στην Ελλάδα

   Η ίδρυση της Tesla Greece στη χώρα μας είναι γεγονός, μετά και την πρόσφατη εγγραφή της στο ΓΕΜΗ ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ εταιρεία, θυγατρική της Tesla στην Ολλανδία. Πρόκειται για ίσως την πρώτη ιδιαίτερα σημαντική ιδιωτική επιχειρηματική επένδυση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια της
κρίσης, όπου είδαμε τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλες χώρες της Ε.Ε., λόγω φυσικά της πολύ υψηλής φορολογίας και της οικονομικής αστάθειας. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η Tesla Greece θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της ενέργειας και της έρευνας, ενώ δεν έχει γίνει σαφές, αν αυτή θα ξεκινήσει να πουλάει και τα ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τυχόν συμμετοχή κάποιου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου στην σύσταση της Tesla Greece, η οποία θα έχει ως διαχειριστή τον Βέρκμαν Στέφαν Βιλλιαμ Βιλχέλμους και αρχικό κεφάλαιο 740.000 ευρώ.
   Όπως επισήμως ανακοινώνεται σχετικά με την Tesla Greece, καθοριστικό ρόλο τους σχεδιασμούς της εταιρείας θα διαδραματίζουν τρεις κορυφαίοι Έλληνες μηχανικοί στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων, προερχόμενοι και οι τρεις από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Λάσκαρη, Κωνσταντίνο Μπούρκα και Βασίλη Παπανικολάου. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση του “δαιμόνιου” Elon Musk, του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Tesla, αλλά και άλλων πρωτοποριακών εταιρειών βλέπε Space X), πιθανότατα να προεξοφλεί αναμενόμενες επενδύσεις από πλευράς του ελληνικού κράτους που θα αφορούν την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, κάτι που αποτελεί και υποχρέωση της Ελλάδας ως κράτος μέλος της Ε.Ε. Άλλωστε ο κ. Musk αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες γενικότερα στην Ευρώπη, αλλά και στην γειτονική μας Τουρκία, όπως απέδειξε και η πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν.
   Μακάρι η ιδιαίτερα σημαντική αυτή επένδυση για την οικονομία της χώρας μας να ευοδωθεί και να εξελιχθεί περαιτέρω, χωρίς να συναντήσει τα γνωστά εμπόδια που συνηθίζει να βάζει το ελληνικό κράτος σε τέτοια εγχειρήματα, μέσω της γραφειοκρατίας και της “δυσκοίλιας” νομοθεσίας. Άλλωστε μόνο με τέτοιες επενδύσεις θα μπορέσει να πάρει ξανά μπρος η ελληνική οικονομία.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου