Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

H ανανεωμένη Porsche 911 GT3 παραμένει ατμοσφαιρική με 520 ίππους (+video)

   Δεν ξέρουμε αν θα είναι η τελευταία 911 GT3 με ατμοσφαιρικό κινητήρα, όπως φήμες θέλουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου θα διαθέτει τον ίδιο επίπεδο κινητήρα 4,0 λίτρων με αυξημένη απόδοση κατά 20 ίππους, στους πλέον 520 ίππους. Αυτός συνδυάζεται με
ένα ειδικά ρυθμισμένο PDK αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 3,2 δευτ. και τελική ταχύτητα 312 χ.α.ώ.



   Η απόδοση του κινητήρα δεν είναι η μόνη αλλαγή στην ανανεωμένη 911 GT3, αφού διαθέτει επανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα με μεγαλύτερο σπόιλερ, καθώς και νέες πλαϊνές ποδιές, καπό με δύο εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη των φρένων και νέα φωτιστικά σώματα. Επίσης οι ζάντες διαθέτουν διάσταση 20 και 21 ίντσων, ενώ ένα τρίτο φως για τα φρένα έχει ενσωματωθεί στο πίσω καπό του κινητήρα. Η Porsche ανακοινώνει ότι όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει στο αμάξωμα διπλασιάζουν την κάθετη δύναμη που ασκείται σε αυτό στα 200 χ.α.ώ.


   Αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό, με τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου να τονίζεται από τα καθίσματα από ανθρακονήματα και το υπενδεδυμένο από Alcantara τιμόνι με την ένδειξη της “12ης ώρας”. Και επειδή οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας ήθελαν να μειώσουν περαιτέρω το βάρος της ανανεωμένης 911 GT3, χρησιμοποιήσαν ελαφριά πάνελ στις πόρτες και έναν ελαφρύ τύπο κρυστάλλου για τα πίσω παράθυρα. Τέλος, τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, ενώ έχει μειωθεί και μέρος της ηχομόνωσης της καμπίνας.


   Η επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης Porsche 911 GT3 έχει προγραμματιστεί να γίνει στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, ενώ η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται παραγγελίες για αυτήν. Η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στην Γερμανία με την τιμή του να ξεκινά εκεί από τα 195.137 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου