Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

To νέο ηλεκτρικό hypercar της Rimac θα διαθέτει 1.200+ ίππους και σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 (+video)

   Η Rimac είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο της ηλεκτρικό hypercar μοντέλο, το οποίο φιλοδοξεί να κατασκευάσει σε 100 αντίτυπα. Τα 20 από αυτά αναμένεται να πουληθούν τον πρώτο χρόνο της παρουσίασής του, σε τιμή που θα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Αυτό θα είναι διθέσιο, και ελαφρώς
μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο της κροατικής εταιρείας, το Concept One. Θα αποδίδει περισσότερους από 1.200 ίππους, ενώ η αυτονομία του θα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Concept One που έφτανε τα 338 χλμ., αφού το πιο πιθανό είναι να εξοπλίζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 200kWh. Το δεύτερο hypercar της Rimac, το οποίο δεν θα ονομαστεί Concept Two, θα διαθέτει προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα είναι οδηγικά αυτόνομο, χωρίς πρέπει ο οδηγός να το ελέγχει συνεχώς, όπου αυτό επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Παρόλα αυτά θα υπάρχει η γνωστή θέση οδήγησης με το τιμόνι και τα πετάλια.



   Το δεύτερο ηλεκτρικό hypercar της Rimac θα επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 1,9 δευτ., ενώ η επίσημη παρουσίασή του, όπου θα δοθούν και περισσότερα τεχνικά στοιχεία, είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 6 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνής Έκθεσης της Γενεύης.




Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου