Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η Lotus θα παρουσιάσει δύο νέα της σπορ μοντέλα μέσα στο 2020

   Η Lotus ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο νέα της μοντέλα, και τα δύο σπορ, μέσα στο 2020. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Jean-Marc Gales μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Car, δήλωσε ότι το ένα εκ των δύο αναμενόμενων νέων μοντέλων θα αντικαταστήσει κάποιο από
τα σημερινά, δηλαδή, είτε την Elise, είτε την Exige, είτε την Evora. Λαμβάνοντας υπόψιν παλαιότερες δηλώσεις του κ. Gales, πιθανότατα να πρόκειται για τη νέα Elise. Ο ίδιος αρκέστηκε να αποκαλύψει μόνο ότι το νέο αυτό μοντέλο θα διαθέτει μία βελτιωμένη εκδοχή του σημερινού πλαισίου αλουμινίου που η εταιρεία χρησιμοποιεί στα σημερινά μοντέλα της, αφού αποτελεί ορόσημο για το μειωμένο βάρος του, την αντοχή του σε συγκρούσεις, αλλά και στο χρόνο.
   Το δεύτερο μοντέλο θα είναι σχεδιασμένο για χρήση σε πίστες, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το 3-Eleven. Σε αυτό θα χρησιμοποιηθεί ένα νέο πλαίσιο από ανθρακονήματα, ενώ, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Lotus θα είναι πιο “πολιτισμένο” σε σχέση με το αρκετά “άγριο” 3-Eleven.
   Και τα δύο αυτά νέα μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν μέρη από την Volvo και την Geely, αλλά ο κ. Gales δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τους κινητήρες που αυτά θα διαθέτουν. Το μόνο που διευκρίνισε είναι ότι σε αυτά δεν θα τοποθετηθεί το σύστημα ψυχαγωγίας της Volvo, καθώς δεν νομίζει ότι αυτό θα ταιριάξει στον σπορ χαρακτήρα των μοντέλων.


Πηγή: Car Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου