Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η δεύτερη γενιά του Peugeot 508 είναι έτοιμη για την πρώτη της επίσημη παρουσίαση στη Γενεύη

   Μετά από 7 χρόνια παρουσίας της πρώτης γενιάς του μοντέλου, το νέο Peugeot 508 θα κοσμήσει σε λίγες ημέρες το περίπτερο της γαλλικής εταιρείας στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, όπου και θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του. Η δεύτερη γενιά του 508 διαθέτει αμάξωμα κατά
60 χιλιοστά χαμηλότερο, κατά 80 χιλιοστά κοντύτερο και κατά 20 χιλιοστά φαρδύτερο σε σχέση με αυτό του σημερινού μοντέλου. Θα συνεχίσει να διατίθεται αποκλειστικά σε τετράθυρη (sedan) έκδοση με νέα μάσκα, πιο “άγρια” σχεδιαστικά εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα και πόρτες χωρίς πλαίσιο γύρω από τα παράθυρα για πιο σπορ χαρακτήρα.



   Το εσωτερικό του νέου 508 διαθέτει την γνωστή και από τα υπόλοιπα σημερινά μοντέλα της Peugeot i-Cockpit διάταξη για τον οδηγό, που διακρίνεται για το μικρό τιμόνι και την ψηλή θέση του ταμπλό των οργάνων. Το τελευταίο μπορεί να αποτελείται και από μία ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό οπτικά αποτέλεσμα συνδυαζόμενο με την οθόνη διάστασης 10 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, η διαθέσιμη γκάμα ποιοτικών υλικών για τις επενδύσεις στη καμπίνα περιλαμβάνει δέρμα, Alcantara και φυσικό ξύλο, ενώ η ύπαρξη κρυφού διακριτικού φωτισμού δημιουργεί μία πιο χαλαρή ατμόσφαιρα μέσα σε αυτήν. Προαιρετικά θα μπορεί να παραγγελθεί και το σύστημα που τοποθετείται στα καθίσματα και αναλαμβάνει να κάνει μασάζ στους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 14 λίτρα, με την συνολική του χωρητικότητα να φτάνει πλέον τα 487 λίτρα, με όλες τις θέσεις κανονικά ανεπτυγμένες, και τα 1.537 λίτρα με τις πίσω θέσεις διπλωμένες.


   Αρχικά θα υπάρχει διαθέσιμος μόνο ένας PureTech κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων σε δύο εκδόσεις, μία 180 ίππων και μία 225 ίππων. Η ισχυρότερη έκδοση θα είναι διαθέσιμη μόνο στo 508 GT. Όσον αφορά τους κινητήρες πετρελαίου θα υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη θα αφορά τον 1.5 BlueHDi και η δεύτερη τον 2.0 BlueHDi. Οι αποδόσεις των πετρελαιοκινητήρων θα είναι 128, 158 και 177 ίπποι. Σύμφωνα με την  Peugeot αργότερα αναμένεται και μία plug-in υβριδική έκδοση για το 508, ενώ η μείωση του βάρος κατά 70 κιλά βοηθά στις βελτιωμένες τιμές κατανάλωση που επιτυγχάνουν όλες οι εκδόσεις κινητήρων.


   Ανάμεσα στα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με τα οποία θα μπορεί να εξοπλιστεί το νέο Peugeot 508, όπως για παράδειγμα το σύστημα αυτόματης πέδησης κινδύνου, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, το σύστημα αυτόματης ρύθμισης φώτων και το αυτόματα προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία παραμονής στην ίδια λωρίδα, θα είναι και αυτό της νυκτερινής όρασης.


   Η νέα ναυαρχίδα των μοντέλων δρόμου της Peugeot θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο 2018, με τις τιμές της να μην έχουν ανακοινωθεί από την εταιρεία μέχρι στιγμής.


Πηγή: Peugeot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου