Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Έρευνα της BP προβλέπει έως το 2040 να κυκλοφορούν παγκοσμίως 320 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα

   Η British Petroleum (BP) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήγαγε σχετικά με τη μελλοντική χρήση των ενεργειακών πηγών παγκοσμίως. Σύμφωνα με αυτήν, η ολοένα και αυξανόμενη χρήση plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων θα μειώνει σταδιακά την
ζήτηση για πετρέλαιο στο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2035 θα κυκλοφορούν στους δρόμους ολόκληρου του πλανήτη περίπου 190 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 320 εκατ. Αν το μοντέλο που ακολουθήθηκε για τη συγκεκριμένη μελέτη επαληθευτεί, περίπου το 25% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται μέχρι το 2040 θα είναι ηλεκτρικά. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις τελικά προχωρήσουν σε πλήρη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, τότε όλα τα οχήματα που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικής τεχνολογίας.



   Η BP προβλέπει επίσης ότι οι πωλήσεις οχημάτων plug-in υβριδικής τεχνολογίας θα αυξηθούν σημαντικά μέχρι το 2040, σε τέτοιο βαθμό, που ο αριθμός τους θα είναι ίδιος με αυτόν των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων. Τα βενζινοκίνητα μοντέλα θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν στο μέλλον, θα διαθέτουν όμως κινητήρες ιδιαίτερα αποδοτικούς σε σχέση με τους σημερινούς. Εκτιμάται ότι στην Ε.Ε. αυτοί είναι περίπου κατά 70% πιο αποδοτικοί σε σχέση με τους αντίστοιχους που εξοπλίζουν τα σημερινά μοντέλα. Αυτό μεταφράζεται σε μέση κατανάλωση της τάξης των 3 λίτρων/100χλμ., όταν σήμερα η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 5 λίτρα/100χλμ.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου