Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Opel Corsa θα βγει στις αγορές στις αρχές του 2020

   H Opel, ενεργό πλέον μέλος του PSA Group, ετοιμάζει μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς supermini μοντέλου της, του Corsa, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές του 2020. Η παραγωγή της νέας αυτής έκδοσης θα ξεκινήσει το 2019
στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του ομίλου PSA στη Zaragosa της Ισπανίας. Έτσι, το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα αποτελέσει το πρώτο του γαλλικού ομίλου που θα κατασκευάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Michael Lohscheller, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης του εργοστασίου της Zaragosa, το οποίο σηματοδοτεί και το ξεκίνημα μίας νέας εποχής.

   Το ηλεκτρικό Corsa θα είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Opel, δίπλα στο Ampera-e, τον ευρωπαϊκό “αδελφό” του αμερικανικού Chevrolet Bolt, ενώ μέχρι το 2020 η Opel σχεδιάζει να προσθέσει τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα μοντέλων της. Μάλιστα, μέχρι το 2024, στόχος της εταιρείας είναι να διαθέτει μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου