Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο Elon Musk εκτόξευσε ένα Tesla Roadster με προορισμό του τον Άρη (+ video)

   Ένα ακόμα γεγονός ορόσημο καταγράφηκε στην ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος, μετά την προχθεσινή επιτυχημένη εκτόξευση του Falcon Heavy της SpaceX στις 21:00 ώρα Ελλάδος από το Ακρωτήριο Canaveral στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο προορισμός του συγκεκριμένου πυραύλου
είναι ο πλανήτης Άρης, ενώ μεταξύ άλλων μεταφέρει ένα Tesla Roadster πρώτης γενιάς, το οποίο, αν όλα πάνε καλά, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη για τουλάχιστον 1 δις χρόνια! Πρόκειται για το Tesla Roadster που ανήκει στην προσωπική συλλογή αυτοκινήτων του ίδιου του Elon Musk, ιδιοκτήτη των SpaceX και Tesla εταιρειών.




   Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τις κάμερες που διαθέτει ο Falcon Heavy κατά τη διαδικασία εξόδου του από την γήινη ατμόσφαιρα, στη θέση του οδηγού έχει τοποθετηθεί μία κούκλα ντυμένη αστροναύτης, ενώ στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου υπάρχει το μήνυμα “Dont Panic” (Μην πανικοβάλλεσαι). Αναμφίβολα αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που κάνει μια… βόλτα στο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου