Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

H Skoda παρουσίασε την ανανεωμένη Fabia (+video)

   Με διακριτικές αισθητικές επεμβάσεις στο εξωτερικό, η Skoda παρουσίασε την νέα ανανεωμένη Fabia, στην πεντάθυρη και στην wagon έκδοση αμαξώματος. Αυτές περιορίζονται σε μικρές αλλαγές στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, με τα πίσω ειδικά να θυμίζουν αυτά της επίσης
ανανεωμένης Octavia. Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα θα μπορούν να εξοπλιστούν πλέον και με το σύστημα Auto Light Assist. Επίσης, περιορισμένες αλλαγές έχουν γίνει και στο σχεδιασμό των προφυλακτήρων. Για πρώτη φορά το Fabia μπορεί να παραγγελθεί με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, αλλά μόνο στην πεντάθυρη έκδοση.



   Στο εσωτερικό, έχουν προστεθεί δύο USB υποδοχές και ένα τραπεζάκι για τους πίσω επιβάτες, ενώ όλα τα ηλεκτρικά παράθυρα διαθέτουν δυνατότητα αυτόματου ανοίγματός τους με ένα άγγιγμα. Σε όλες τις εκδόσεις το σύστημα ψυχαγωγίας θα διαθέτει στάνταρ οθόνη 6,5 ιντσών, θύρα USB και υποδοχή για SD card, καθώς και δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth. Σε πιο πλούσιες εκδόσεις θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης με τις πλατφόρμες Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink.
   Οι διαθέσιμοι κινητήρες βενζίνης για την ανανεωμένη Fabia είναι όλοι τρικύλινδροι και περιλαμβάνουν τον 1.0 MPI σε δύο εκδόσεις 60 και 75 ίππων και τον 1.0 TSI επίσης σε δύο εκδόσεις 95 και 110 ίππων. Ειδικά ο 1.0 TSI των 110 ίππων μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων. Να σημειωθεί ότι η Skoda δεν κάνει καμία αναφορά για πετρελαιοκινητήρες, ούτε καν για τον 1.4 TDI.
   H επίσημη παρουσίαση της νέας ανανεωμένης Fabia έχει προγραμματιστεί να γίνει στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο μισό του 2018.




Πηγή: Skoda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου