Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστροφή της Mazda στην Ελλάδα φαίνεται να αργεί…


   Μετά την πτώχευση της ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ το καλοκαίρι του 2014, του πρώην επίσημου και αποκλειστικού εισαγωγέα και διανομέα της Mazda στην Ελλάδα, έκτοτε η παρουσία της ιαπωνικής εταιρείας στην χώρα μας έχει περιοριστεί μόνο σε ένα επίσημο δίκτυο after sales υπηρεσιών
της. Αυτές αφορούν εργασίες συντήρησης και επισκευής μοντέλων της, παροχή οδικής βοήθειας, καθώς και πώλησης γνήσιων ανταλλακτικών. Με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων τον ερχόμενο Ιούνιο από την ημέρα που σταμάτησαν να εισάγονται νέα μοντέλα της Mazda στην Ελλάδα, αλλά και την άνοδο που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά, επικοινωνήσαμε με την Mazda, προκειμένου να λάβουμε μία επίσημη τοποθέτηση σχετικά με τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδιά της για την Ελλάδα, αν φυσικά υπάρχουν κάποια.

   Σε σχετική απάντηση της Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιακού Marketing της Mazda Κεντρικής & Ν.Α. Ευρώπης κας Magda Weglewska στο AutoNewsPosts, φαίνεται ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν επιθυμεί καν να τοποθετηθεί επί τούτου, κρατώντας “μυστικά” τα όποια σχέδια (μπορεί να) έχει. Συγκεκριμένα η κα Weglewska μας δήλωσε ότι η εταιρεία της παρακολουθεί συνεχώς την άνοδο που φαίνεται να σημειώνει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία που γνώρισε η Mazda στην τοπική αγορά μέχρι το 2014, όπου μάλιστα δημιούργησε ένα αρκετά μεγάλο πελατολόγιο. Όσον αφορά μια πιθανή επαναδραστηριοποίηση της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα μας, είτε μέσω μιας θυγατρικής της, είτε μέσω ενός επίσημου αντιπροσώπου, η ίδια απέφυγε να τοποθετηθεί, δηλώνοντας απλά ότι “την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είμαστε σε θέση να προβούμε σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την στρατηγική αντιπροσώπευσής μας στην Ελλάδα”.
   Η “μυστικιστική” αυτή τοποθέτηση δείχνει ότι μάλλον θα αργήσουμε, δυστυχώς, να δούμε τα νέα μοντέλα της Mazda στους ελληνικούς δρόμους, πλην αυτών με ξένες πινακίδες που περνάνε από τη χώρα μας και των οποίων η παρουσία μας θυμίζει ότι η Mazda εξακολουθεί να δημιουργεί όμορφα και τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα που φέρουν τη δική της ξεχωριστή φιλοσοφία και υπογραφή. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, η σημερινή γκάμα μοντέλων της αποτελείται από τα Mazda2, Mazda3 και Mazda6, από τα τέσσερα SUV, τα CX-3, CX-4, CX-5 και CX-9, και, φυσικά, από το διάσημο roadster μοντέλο της, το MX-5.

   Μόνο η ίδια η Mazda ξέρει τους λόγους που το 2014 οδήγησαν την ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ σε πτώχευση, χωρίς πιθανότατα να έχει προβεί σε κατάλληλες ενέργειες για να την αποτρέψει, αλλά και τους λόγους που εμφανίζεται τόσο δισταχτική σε ένα ενδεχόμενο πλήρους επαναδραστηριοποίησής της στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου