Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

To νέο Peugeot 4008 θα παρουσιαστεί το 2020 ως ένα κουπέ-SUV

   Το νέο SUV που έρχεται να προστεθεί στην ήδη διαθέσιμη γκάμα της Peugeot, είναι το νέο 4008, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020. Αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικά μία κουπέ παραλλαγή του 3008, διαθέτοντας πιο καμπυλωτό σχεδιασμό με κυρτό πίσω μέρος, στενά πλαϊνά
παράθυρα, νέα πιο άγρια μάσκα και ένα ενιαίο πίσω φωτιστικό σώμα τύπου μπάρας. Το 4008 θα διαθέτει το EMP2 πάτωμα πάνω στο οποίο κατασκευάζονται τα 3008 και 5008, με ειδική ρύθμιση στην ανάρτηση, προκειμένου να εξασφαλίζει πιο δυναμική αίσθηση στην οδήγηση.



   Στο εσωτερικό του, η θέση του οδηγού θα είναι τοποθετημένη χαμηλότερα από την αντίστοιχη στο 3008, εξασφαλίζοντας στον οδηγό του 4008 πιο σπορ θέση οδήγησης, ενώ και το τιμόνι θα είναι μικρότερο. Επίσης, το επερχόμενο νέο κουπέ-SUV της Peugeot θα εξοπλίζεται με το σύστημα i-Cockpit με ψηφιακά όργανα. Παρόλο τον κουπέ χαρακτήρα του με την αυξημένη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος της, το νέο 4008 θα μπορεί να φιλοξενεί έως και πέντε επιβάτες.
   Οι διαθέσιμοι κινητήρες θα περιλαμβάνουν τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδο PureTech βενζινοκινητήρα, τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1.6 THP βενζίνης, που ήδη εξοπλίζει το DS7 Crossback, αλλά και τους δύο τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες BlueHDi των 1,6 και των 2,0 λίτρων. Επίσης, προβλέπονται και δύο plug-in υβριδικά σύνολα, με το ένα εξ αυτών να συνδυάζει τον 1.6 ΤΗΡ βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα που θα αποδίδει συνολικά 240 ίππους. Η δεύτερη plug-in υβριδική έκδοση, η οποία πιθανόν να ονομαστεί GT, θα διαθέτει επίσης τον 1.6 ΤΗΡ βενζινοκινητήρα αλλά και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, εξασφαλίζοντας τετρακίνηση και συνολικά 300 ίππους.


Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου