Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

To πρώτο μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου παραγωγής θα παρουσιαστεί φέτος στη Γενεύη (+video)

   Αν και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες που ειδικεύονται στον σχεδιασμό ιπτάμενων αυτοκινήτων, ενώ κάποιες έχουν ήδη παρουσιάσει κατά καιρούς διάφορα πρωτότυπα τέτοια μοντέλα, η PAL-V  ανακοίνωσε ότι είναι πλέον έτοιμη να παρουσιάσει το

πρώτο μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, κάτι που έχει προγραμματίσει να κάνει στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Πρόκειται για το PAL-V Liberty, το οποίο είναι ένα τρίτροχο όχημα που μπορεί να μεταμορφωθεί  σε ένα γυροσκοπικό ελικόπτερο/αεροπλάνο μέσα σε περίπου 5 έως 10 λεπτά. Αυτό εξοπλίζεται με δύο Rotax κινητήρες για αεροσκάφη, ενώ πληροί ήδη τις ισχύουσες προϋποθέσεις που αφορούν, τόσο τα οχήματα, όσο και τα αεροσκάφη, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Μετά την επίσημη παρουσίασή του στην Γενεύη, το Liberty θα υποβληθεί στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας πιστοποίησής του, που αφορά την επίδειξη συμμόρφωσης, η οποία, σύμφωνα με την PAL-V, θα ολοκληρωθεί το 2019, οπότε και το μοντέλο θα είναι πλήρως πιστοποιημένο.



   H PAL-V εξελίσσει το συγκεκριμένο μοντέλο ιπτάμενου αυτοκινήτου της τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, ενώ το 2008 είχε παρουσιάσει μία πρωτότυπη μορφή αυτού. Αρχικά, το πρωτότυπο αυτό δοκιμάστηκε στο δρόμο, ενώ οι πτητικές δοκιμές του ξεκίνησαν το 2011. Η βασική έκδοση Liberty Sport αναμένεται να κοστίζει 399.000 δολάρια, ενώ η PAL-V δέχεται ήδη προκαταβολές για αυτό της τάξης των 2.500 δολαρίων. Τα πρώτα Liberty που θα φτάσουν στις αγορές θα διαθέτουν την έκδοση Pioneer Edition η οποία θα κοστίζει 599.000 δολάρια, διαθέτοντας ειδικές εξωτερικές λεπτομέρειες και χειροποίητο εσωτερικό με υλικά υψηλής ποιότητας. 

 



Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου