Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Στη Γαλλία απαγορεύτηκε η χρήση του κινητού από τους οδηγούς ακόμα και όταν το όχημά τους είναι σταθμευμένο

    Με νέα απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου της Γαλλίας, η χρήση κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς απαγορεύεται πλέον στη χώρα, ακόμα και όταν αυτοί έχουν σταθμεύσει το όχημά τους και έχουν σβήσει τον κινητήρα του. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας

Le Figaro, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ουσιαστικά να διασαφηνίσει την έννοια του όρου “βρίσκεται σε κυκλοφορία” που αναφέρεται στο σχετικό νόμο που απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους οδηγούς, καθιστώντας πλέον παράνομη ακόμα και την ενέργεια του οδηγού να σταματά το όχημά του στην άκρη του δρόμου για να μιλήσει στο τηλέφωνό του. Μάλιστα, τονίζεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να σταθμεύουν σε προκαθορισμένα σημεία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ή να απαντήσουν σε μία κλήση νόμιμα.
    Φυσικά από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα η εμπλοκή του οδηγού σε ένα ατύχημα ή η μηχανική βλάβη του οχήματός του, όπου επιτρέπεται η χρήση του τηλεφώνου για παροχή σχετικής βοήθειας. Σε διαφορετικές περιπτώσεις το πρόστιμο καθορίζεται στα 135 ευρώ και προβλέπονται και πόντοι ποινής για τον οδηγό. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να προστεθεί σε σειρά μέτρων για τον περιορισμό των ατυχημάτων στο γαλλικό οδικό δίκτυο, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη απόφαση για μείωση του ορίου ταχύτητας στους δρόμους με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση από τα 90 χ.α.ώ. στα 80 χ.α.ώ.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου