Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η Audi πατεντάρισε σχέδια ενός cabrio-SUV μοντέλου

   Πέραν του πρωτότυπου Cross Cabriolet Concept Quattro που παρουσίασε το 2007, η Audi δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής κάποιο ενδιαφέρον για να κατασκευάσει μία ανοικτή έκδοση ενός από τα SUV μοντέλα που διαθέτει. Το Autoguide, όμως, αποκάλυψε ότι η γερμανική εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα

αίτημα για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων ενός νέου μηχανισμού ανοιγόμενης οροφής για αυτοκίνητα. Στα σχέδια που κατέθεσε η Audi, εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο με πολύ βασικό τετράγωνο σχεδιασμό, του οποίου η, προφανώς σκληρή, οροφή αποτελείται από τρία μέρη. Αυτά με κατάλληλο μηχανισμό διπλώνουν και τοποθετούνται πίσω από τα πίσω καθίσματα. Η καινοτομία στο συγκεκριμένο σύστημα αναδίπλωσης της οροφής εντοπίζεται στην ύπαρξη μεσαίων και πίσω κολώνων, τα οποία βοηθούν στην αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος, αλλά και στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ασφάλειας στους επιβάτες, σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος. Από μόνη της η ύπαρξη τριών σειρών κολώνων στο αμάξωμα μαρτυρά ότι πρόκειται για ένα μεγάλο, πιθανότατα SUV μοντέλο.

   Και μόνο το πατεντάρισμα των συγκεκριμένων σχεδίων, αποτελεί ένδειξη, όχι απόδειξη, ότι η Audi πιθανότατα να επεξεργάζεται σχέδια για ένα νέο cabrio-SUV μοντέλο της. Μάλιστα, στην σχετική αίτηση της γερμανικής εταιρείας αναφέρεται ότι η παρουσία μεσαίων και πίσω κολώνων, όταν η οροφή είναι κλειστή, εξασφαλίζει και αρκετά μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, σε σχέση με τα γνωστά ανοικτά μοντέλα. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι ο τρόπος που διπλώνουν τα τρία μέρη της οροφής μειώνει κατά πολύ το χώρο που αυτά καταλαμβάνουν. Τα σχέδια αποκαλύπτουν επίσης, ότι ανεξάρτητα από το αν η οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή, το νέο αυτό σύστημα της Audi επιτρέπει την ύπαρξη μίας πίσω πόρτας που εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών.


Πηγή: AutoGuide

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου