Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες πουλάνε στοιχεία που συλλέγουν από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη χώρα τους

Το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX της Mercedes-Benz
   Μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής στρατηγικής της Mercedes-Benz κ. Claus Ehlers, σχετικά τη συλλογή στοιχείων από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες για τη συμπεριφορά των κινέζων οδηγών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ehlers αποκάλυψε στη φετινή διάσκεψη The Future
of Mobility, ότι τον έχει ήδη προσεγγίσει μία Κινεζική εταιρεία με σκοπό να του πουλήσει τα προφίλ όλων των οδηγών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz στην Κίνα. Η συγκεκριμένη εταιρεία, το όνομα της οποίας ο κ. Ehlers απέφυγε να αποκαλύψει, είναι σε θέση να συνδυάζει κυβερνητικά στοιχεία των κινέζων οδηγών με τα στοιχεία που καταφέρνει να συλλέγει από τα ίδια τα αυτοκίνητά τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό προσωπικά προφίλ τους.

   Αν και ο διευθυντής στρατηγικής της Mercedes-Benz δεν εισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των στοιχείων που οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες συλλέγουν από τα αυτοκίνητα, κατά πάσα πιθανότητα αυτά θα είναι κατάλληλα, ώστε να “διαφωτίσουν” έναν κατασκευαστή σχετικά με διάφορες ενδείξεις, όπως για παράδειγμα το ύψος των χρημάτων που μπορεί να διαθέσει ένας υποψήφιος αγοραστής. Επίσης, αν μέσα από τα συγκεντρωμένα στοιχεία ένας οδηγός φαίνεται να οδηγεί πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, τότε η εταιρεία που έχει κατασκευάσει το αυτοκίνητό του θα μπορεί να τον προσεγγίσει, προτείνοντάς του να αγοράσει ένα πιο δυνατό μοντέλο της.
   Τέλος, ο κ. Ehlers ανέφερε ότι του έχει προσφερθεί επίσης μία λίστα από κινέζους οδηγούς οι οποίοι διέθεταν παρόμοια προφίλ και οδηγικές συνήθειες με κινέζους ιδιοκτήτες μοντέλων της Mercedes-Benz, όμως οδηγούσαν αυτοκίνητα άλλων εταιρειών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική εταιρεία απέρριψε την πρόταση αγοράς της συγκεκριμένης λίστας, για λόγους διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων.


Πηγή: Quartz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου