Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η Brabham Automotive ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυσή της


   Μία νέα βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δημιουργήθηκε, με όνομα βαρύ σαν ιστορία. Η Brabham Automotive είναι πλέον γεγονός, σύμφωνα και με την προχθεσινή πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας. Πίσω από το… τιμόνι αυτής είναι ο πρώην οδηγός στη
Formula 1 και πολυνίκης στο Le Mans, David Brabham. Πρόκειται για τον γιο του Sir Jack Brabham, ο οποίος, πέραν των τριών Πρωταθλημάτων στη Formula 1, κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως ο μόνος οδηγός που κέρδισε τίτλο του Πρωταθλήματος Οδηγών στην Formula 1, ενώ οδηγούσε μονοθέσιο που έφερε το όνομά του. Σκοπός της νέας αυτής εταιρείας είναι η κατασκευή μοντέλων για το δρόμο και για τις πίστες, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν τα μοντέλα δρόμου θα είναι αποκλειστικά σπορ υψηλών επιδόσεων, με την εταιρεία να αφήνει ήδη υπονοούμενα για ένα hypercar, ή η γκάμα της θα περιλαμβάνει και πιο εμπορικά, όπως για παράδειγμα SUV μοντέλα.

   Παράλληλα με την κατασκευή μοντέλων δρόμου, η Brabham Automotive σχεδιάζει την επιστροφή της στη Formula 1, από την οποία η ομάδα της Brabham αποχώρησε το 1992. Αναμένεται να διευκρινιστεί πλέον αν η εταιρεία θα δημιουργήσει μία δικιά της νέα ομάδα ή θα συνεργαστεί με μία που ήδη συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Φήμες θέλουν η Brabham Automotive να σκέφτεται την εξαγορά της ομάδας Force India F1.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου