Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

H τέταρτη γενιά της Mercedes-Benz A-Class αποκαλύφτηκε (+video)

   Με τρεις νέους κινητήρες, περισσότερη τεχνολογία και μεγαλύτερες διαστάσεις, η Mercedes-Benz παρουσίασε την νέα γενιά της A-Class, το ιδιαίτερα δημοφιλές hatchback μοντέλο της τα τελευταία χρόνια. Σε σχέση με την σημερινή τρίτη γενιά της, η νέα A-Class διακρίνεται από έναν πιο
γωνιώδη σχεδιασμό του αμαξώματος, ιδίως στο μπροστινό τμήμα της, καθώς και από το πιο κεκλιμένο καπό του κινητήρα και τα πιο στενά εμπρός φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία μπορούν προαιρετικά να εξοπλιστούν με Multibeam LED τεχνολογία με μια σειρά 18 μεμονωμένων LED φωτιστικών στοιχείων.



   Το μεταξόνιο της νέας A-Class έχει αυξηθεί κατά 30 χιλ. και το μετατρόχιο κατά 14 χιλ. Αυτό έχει συντελέσει και στην αύξηση των διαθέσιμων εσωτερικών χώρων του μοντέλου, τόσο για τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν περισσότερο χώρο για τους ώμους και το κεφάλι, όσο και για τις αποσκευές τους. Επίσης, Η Mercedes δηλώνει ότι η ανάρτηση διαθέτει νέα ρύθμιση που εξασφαλίζει περισσότερη άνεση κατά την οδήγηση. Φυσικά διατίθεται προαιρετικά και η ενεργητική ανάρτηση, με διάφορες ρυθμίσεις ανάλογα με το οδηγικό στυλ που επιλέγει ο οδηγός.


   Ως προς του κινητήρες, στην διαθέσιμη γκάμα αυτών έχουν προστεθεί ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδουτούμενος βενζίνης 1,4 λίτρων απόδοσης 161 ίππων συνδυαζόμενος με εξατάχυτο μηχανικό ή επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης  2,0 λίτρων απόδοσης 221 ίππων συνδυαζόμενος μόνο με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ένας τετρακύλινδρος υπετροφοδοτούμενος  πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων απόδοσης 114 ίππων ο οποίος επίσης συνδυάζεται αποκλειστικά με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Σε αυτούς θα προτεθούν αργότερα κάποιοι ακόμα κινητήρες κατά την εμπορική σταδιοδρομία του μοντέλου. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στάνταρ στους εμπρός τροχούς, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης 4Matic.


   H μεγαλύτερη καινοτομία στο εσωτερικό είναι ότι η νέα A-Class εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ψυχαγωγίας της Mercedes-Benz, το MBUX (Mercedes-Benz User Experience), που τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της γερμανικής εταιρείας. H οθόνη αυτού είναι μία στάνταρ 7 ιντσών, αλλά μπορεί να επιλεγεί και μία μεγαλύτερη 10,25 ιντσών, ενώ αντίστοιχες επιλογές μεγεθών υπάρχουν και για την ψηφιακή οθόνη των οργάνων. Στη περίπτωση που, τόσο η οθόνη των οργάνων, όσο και η οθόνη του συστήματος MBUX έχουν μέγεθος 10,25 ίντσες, τότε οι δύο αυτές δημιουργούν μία ενιαία επιφάνεια.
   H νέα πεντάθυρη A-Class θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά αργότερα μέσα στο 2018.




Πηγή: Mercedes-Benz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου