Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η Honda δεν πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο S2000, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για μικρά σπορ μοντέλα

    Ο γενικός διευθυντής σχεδιασμού προϊόντων της Honda στη Β. Αμερική κ. Hayato Mori, ανακοίνωσε ιδιαίτερα αρνητικά νέα για τους λάτρεις των σπορ μοντέλων της εταιρείας και κυρίως του S2000. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Mori στο Auto Guide, η Honda δεν πρόκειται να

αναβιώσει το συγκεκριμένο της roadster, του οποίου η παραγωγή τερματίστηκε το 2009, λόγω κυρίως της έλλειψης ενδιαφέροντος από το αγοραστικό κοινό για τέτοια μοντέλα σήμερα στη Β. Αμερική. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδιαφέρον του κόσμου σήμερα έχει επικεντρωθεί στα crossover μοντέλα, τα οποία κυριαρχούν σε πωλήσεις, ενώ τα μικρά ανοιχτά σπορ μοντέλα δεν αποφέρουν χρήματα στις εταιρείες, κυρίως εξαιτίας της σχετικής έλλειψης πρακτικότητας που παρουσιάζουν. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή σχεδιασμού προϊόντων της Honda στη Β. Αμερική, λόγω της έλλειψης πρακτικότητας, το αγοραστικό κοινό θα προτιμούσε να αγοράσει ένα hatchback μοντέλο επιδόσεων, σαν το Civic Type-R, αντί ενός νέου S2000.

   Ένας άλλος λόγος κατά τον κ. Mori που καθιστά ασύμφορη την εξέλιξη ενός νέου μικρού σπορ μοντέλου, είναι οι νέοι αυστηροί κανόνες ασφαλείας. Το κόστος της έρευνας και της εξέλιξης ενός τέτοιου μοντέλου, προκειμένου αυτό να μπορέσει ικανοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις των νέων κανονισμών, είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ οι αναμενόμενες περιορισμένες πωλήσεις του δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος αυτό.

Πηγή: Auto Guide

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου