Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

H Porsche καταργεί και τους τελευταίους diesel κινητήρες της

   Προκειμένου να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στη γκάμα μοντέλων της, όπως τουλάχιστον η ίδια ισχυρίζεται, η Porsche αποφάσισε να καταργήσει εντελώς τους diesel κινητήρες της. Στην ευρωπαϊκή αγορά τα μοντέλα Panamera και Macan δεν θα διατίθενται πλέον στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις
S Diesel και 4S Diesel αντίστοιχα. Με τον τρόπο αυτό κλείνει ένα κεφάλαιο στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας διάρκειας εννέα ετών από την ημέρα που για πρώτη φορά η Porsche παρουσίασε την πρώτη diesel έκδοση μοντέλου της, η οποία αφορούσε την Cayenne.

   Αν και εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής που θέλει να επιβάλει η Porsche στην κουλτούρα της, φαίνεται ότι ο πραγματικός λόγος είναι μία ακόμη νέα αναβάθμιση στο λογισμικό των πετρελαιοκινητήρων της που ζητήθηκε από τις Αρχές με τις οποίες η Porsche συνεργάζεται μετά από το γνωστό dieselgate. Επίσης σημαντικό ρόλο φαίνεται να έπαιξαν και οι πωλήσεις της Panamera το 2017, με το 35% αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο να αφορούν εκδόσεις πετρελαίου αυτής και το 50% να αφορούν την υβριδική έκδοση 4 E-Hybrid.


Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου