Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Αποφασίστηκε η κατασκευή 25 New Stratos με 550 ίππους

   Μετά από τη σύναψη σχετικής συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών Manifattura Automobili Torino (MAT) και New Stratos Gbr, άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του New Stratos, με την παραγωγή του να περιορίζεται σε μόλις 25 αυτοκίνητα. Στη συμφωνία γίνεται και αναφορά για την κατασκευή
μίας έκδοσης Safari και μίας αγωνιστικής GT έκδοσης. Το New Stratos θα διαθέτει κινητήρα, για τον οποίο δεν έχουν δοθεί ακόμη πληροφορίας, ο οποίος θα αποδίδει 550 ίππους, ενώ η ανάρτησή του θα είναι ειδικά ρυθμισμένη, ώστε το αναγεννημένο Stratos να “προσφέρει μία εμπειρία σε στενούς δρόμους με στροφές που δε θα μπορεί να εξασφαλίσει κανένα άλλο supercar”. Εκτός από τον εξωτερικό σχεδιασμό που θυμίζει το θρυλικό ομώνυμο μοντέλο της Lancia, και το εσωτερικό του New Stratos έχει κατασκευαστεί με την ίδια φιλοσοφία, αφού υπάρχουν μέχρι και ειδικές θήκες στις πόρτες για τα κράνη, θυμίζοντας τόσο την αρχική Stratos, όσο και την επιτυχημένη πορεία του αυθεντικού μοντέλου στους αγώνες ράλι.



   Το πρωτότυπο New Stratos είχε αρχικά παρουσιαστεί το 2010, βασιζόμενο στην Ferrari F430 Scuderia, από την οποία, εκτός από αρκετά μέρη του αμαξώματος, είχε δανειστεί και τον V8 κινητήρα των 4,3 λίτρων. Αυτός απέδιδε 540 ίππους στο πρωτότυπο New Stratos, 30 περισσότερους από ότι στην F430 Scuderia. Τα αρχικά σχέδια για παραγωγή του πρωτότυπου μέσα στο 2011 δεν υλοποιήθηκαν, αφού η Ferrari δεν επέτρεψε τελικά την χρήση του σασί της F430 και ο Pinifarina δεν ήθελε να προβεί σε κατασκευή ενός σασί από την αρχή.


   Το New Stratos θα παρουσιαστεί επίσημα σε όλες τις εκδόσεις του στην επερχόμενη φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, όπου θα δοθούν στη δημοσιότητα και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού, καθώς και οι τιμές του. Τότε θα γίνει γνωστό και ποιας εταιρείας το σήμα θα φέρει στο καπό του. Δυστυχώς, είναι λίγο απίθανο να είναι αυτό της Lancia, αφού ο όμιλος FCA την έχει περιορίσει εμπορικά να δραστηριοποιείται μόνο στην Ιταλία και με ένα μόνο μοντέλο, το Ypsilon.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου