Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο όμιλος FCA εξετάζει να καταργήσει εντελώς τους diesel κινητήρες έως το 2022

    Μετά την Porsche, και ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles φαίνεται να εξετάζει την πλήρη κατάργηση των πετρελαιοκινητήρων από τα επιβατικά μοντέλα των εταιρειών του. Η συγκεκριμένη είδηση αποκαλύφτηκε σε δημοσίευμα των The Financial Times, που επικαλείται
πληροφορίες από πηγές πολύ κοντά στην διοίκηση του ιταλο-αμερικανικού ομίλου. Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από τον όμιλο FCA, φαίνεται ότι θα αποτελέσει μέρος του νέου τετραετούς προγράμματος αυτού που θα ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου. Φυσικά, οι πετρελαιοκινητήρες θα συνεχίσουν να έχουν θέση στα επαγγελματικά μοντέλα του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles. Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις diesel οχημάτων του ομίλου στην Ευρώπη σημείωσαν αύξηση κατά 0,2% το 2017, φτάνοντας σε ποσοστό το 40,6% των συνολικών πωλήσεων αυτού.

   Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στην εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων, προκειμένου αυτοί να πληρούν τις σημερινούς και μελλοντικούς κανονισμούς εκπομπών, με το κόστος της εξέλιξής τους να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Έτσι, οι εταιρείες προτιμούν να επενδύσουν στην εξέλιξη των βενζινοκινητήρων τους και στην ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε, το ποσοστό των diesel μοντέλων που πουλήθηκαν σε όλη την Ευρώπη το 2017 σημείωσε πτώση κατά 8%, πέφτοντας στο 43,8% των συνολικών πωλήσεων.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου