Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο «Πύραυλος» της Corbellati αποδίδει 1.800 ίππους και μπορεί να πιάσει τα 500 χ.α.ώ.

   H Διεθνής Έκθεση της Γενεύης αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για πιο μικρές εταιρείες, συνήθως πρωτοεμφανιζόμενες, να παρουσιάσουν τα σπάνια και μερικές φορές εκκεντρικά μοντέλα τους. Μία από αυτές φέτος θα είναι η Corbellati η οποία
αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο δημιούργημά της που η ίδια ονομάζει “Missile”. Και η ονομασία του συγκεκριμένου hypercar είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού ο V8 twin-turbo κινητήρας του χωρητικότητας 9,0 λίτρων αποδίδει 1.800 ίππους. Αυτός διαθέτει κορμό από αλουμίνιο, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και τέσσερις εκκεντροφόρους επικεφαλής, ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, ο οποίος διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Επίσης, το συγκεκριμένο hypercar εξοπλίζεται με τέσσερα δισκόφρενα με δίσκους κατασκευασμένους από έναν συνδυασμό ανθρακονημάτων και προηγμένων κεραμικών υλικών, τους οποίους επιβραδύνουν εξαπίστονες δαγκάνες, ενώ διαθέτει και ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Το σασί του, όπως και οι επενδύσεις των θυρών, είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα για περιορισμό του συνολικού βάρους. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η τελική ταχύτητα του Corbellati Missile μπορεί να φτάσει τα 500 χ.α.ώ.

   Η Corbellati αποτελεί εδώ και δεκαετίες εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των κοσμημάτων και των έργων τέχνης, με το Missile να αποτελεί πλέον ένα κόσμημα της αυτοκίνησης. Ο σχεδιαστικός χαρακτήρας του διαθέτει καθαρά ιταλικές επιρροές, δανειζόμενος στοιχεία από παλιότερα αγωνιστικά μοντέλα της Alfa Romeo και της Ferrari.


Πηγή: Corbellati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου